Stanica Východ 2010

23.08.2010 Prešov

10.09.2010, Prešov, Hlavná ulica, od 18:00
11.09.2010, Košice Kasárne – Kulturpark, od 18:00

Chiki liki tu-a, Hugo Čáves Orchestra, Farsa Duo feat. Rhantisi Franklin, Orchester SUŠ Košice, Talenty letnej školy.

V piatok, 10.9.2010, do Prešova už po štvrtý krát zavíta multikultúrny festival Stanica Východ, ktorý organizuje občianske združenie Euforion. Novinkou aktuálneho ročníka je rozšírenie festivalu Stanica Východ aj do Košíc, kde sa koncert uskutoční v sobotu, 11.9.2010. Myšlienkou festivalu je šírenie hodnôt ako tolerancia, kultúrna výmena a rozvíjanie mladých talentov. Neoddeliteľnou súčasťou projektu je letná škola, v rámci ktorej umelecky nadané deti z Prešova, Košíc a okolia dostanú možnosť pracovať na svojom talente.

Letná škola bude prebiehať počas piatich dní od 6. do 10.9.2010 na ZŠ Matice Slovenskej v Prešove a počas jedného dňa v košickom Atrium klube. Letná škola bude pozostávať z niekoľkých umeleckých krúžkov pre deti a mládež z Prešova a Košíc. Deťom z rómskeho sídliska Stará Tehelňa bude pri výbere žiakov pre jednotlivé krúžky venovaná špeciálna pozornosť, keďže sociálna situácia im neumožňuje navštevovať umelecké školy. Deti budú mať príležitosť navzájom sa spoznať a rozvíjať svoj talent pod dozorom skúsených lektorov. Triedy budú otvorené v oboroch spev, perkusie, kreslenie / maľba a hip-hop.

Prostredníctvom letnej školy chceme deťom ukázať, že usilovnou prácou na rozvíjaní svojho talentu sa dokážu presadiť. Žiaci letnej školy budú tiež hravým a neformálnym spôsobom vedení k spolupráci, poznávaniu rómskej a ne-Rómskej kultúry a k prekonávaniu vzájomných rozdielov.

Najšikovnejší a najusilovnejší účastníci letnej školy tradične dostanú možnosť predviesť svoj talent na festivale, ktorý je vyvrcholením celého projektu. Festival sa bude konať v piatok 10.9.2010 od 18.00 na Hlavnej ulici v centre Prešova a na druhý deň, v sobotu 11.9.2010 od 18.00 v Košiciach, v areáli kasární - Kulturpark. Deti z letnej školy tu vystúpia bok po boku so známymi umelcami. Tešiť sa môžeme na vystúpenia kapiel Chiki liki tu-a, Hugo Čáves Orchestra, Farsa Duo feat. Rhantisi Franklin, či Orchestru Strednej umeleckej školy v Košiciach.

Tešíme sa na vašu účasť a prajeme nevšedný kultúrny zážitok!

EUFORION TEAM

Partneri podujatia:

Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva
Ministerstvo kultúry SR
Košice 2013
Mesto Prešov

Mediálny Partneri:

Život Prešova
Magazín Prešov
Prešovský Korzár
Tv Prešov
Tv Naša
Rádio Košice

www.stanicavychod.sk
www.zdruzenie.euforion.sk
 

Vyberte región

mark